Islak Kupa Tedavisi (Hacamat)
Islak Kupa Terapisi, 2000 yıl öncesine kadar uzanan geleneksel bir uygulamadır. Orta Doğu, Çin ve Avrupa‘nın birçok yerinde kullanılan eski bir kan alma tekniğidir. Yakın zamanda yapılan bir araştırma, venöz kan seviyesi ile ıslak hacamat kan seviyesindeki bazı maddelerin farklılıklarını ortaya çıkarmıştır.
Islak hacamat kanının, açık bir şekilde venöz kanından daha “yüksek oksidanlara” sahip olduğu ve oksidanların vücuttan atılması üzerinde olumlu bir etki yaptığı anlaşılmıştır. Ağır metaller yüzyıllardır toksin olarak kabul edilmektedir. Kupa terapisi, biriken bu sıvıların ve toksinlerin interstisyel sıvıdan atılmasına yardımcı olduğu da görülmüştür.
Kupa terapisinin farklı türleri vardır. Bunlar;
- İğneli hacamat
- Kuru veya hareketli hacamat
- Kanamalı hacamat (ıslak hacamat)
Kupa terapisi cilt mikro sirkülasyonundan ve interstisyel sıvı bölmesinden zararlı maddeleri uzaklaştırır. Fazla sıvıyı boşaltır, kutanöz ve kas kan akışını artırır. Bu nedenle ıslak kupa terapisi, organizmanın vücuttaki zararlı maddelerden ve atık ürünlerden kurtulmasını sağlayan umut verici ve tamamlayıcı bir tedavi seçeneğidir.
Hacamat geleneksel olarak çok çeşitli koşulları dengelemek için kullanılmaktadır.
- Hipertansiyon gibi kan hastalıklarını,
- Artrit gibi romatizmal durumları,
- Siyatik, boyun ve sırt ağrısı,
- Baş ağrısı ve migren gibi fiziksel koşulları,
- Anksiyete ve depresyon gibi ruhsal sağlık koşullarını iyileştirmek için hacamat tedavileri uygulanmaktadır.
Hacamatın Amacı Nedir?
Hacamatın amacı, vücudun etrafındaki belirli noktalardan durgun veya tıkanmış kanı çıkarmaktır. Migren, baş ağrısı ve saman nezlesi, fibromiyalji, nevralji, kas ağrısı, kronik ağrı, eklem kısıtlaması, romatizmal hastalıklar, diz omuz, boyun, sırt ağrıları ve aşırı yorgunluk gibi çok çeşitli rahatsızlıkları tedavi eder.
Süre ve Seans Sayısı Nedir?
Hacamat tedavileri öznel sonuçlara dayanır. Tedavinizi takip eden günlerde ve haftalarda nasıl hissettiğinizi temel alırız. Çoğu insan ayda 1 seans, her 3-6 ve 12 ayda bir rutin olarak tedaviyi tekrarlar.
Hacamat Tedavisine Kimler Uygun Değildir? Yan Etkileri Nelerdir?
Hacamat, bardakların uygulandığı bölgelerde, birkaç gün (4-5 gün) dairesel morluklara veya renk değişimlerine yol açabilir. Diğer olası yan etkiler, kupa terapisi sonrası baş dönmesi ve tedavi alanlarında hafif terleme olabilir.
10 yaşın altındaki çocuklar, 70 yaşın üzerindeki yetişkinler, kan inceltici veya anti-pıhtılaşma ilaçları kullanan kişilere uygun değildir. Ayrıca hamile kadınlar ve emzirme dönemi (beslenmenin kesilmesi sırasında ve sonrasında 6 ay), ameliyattan iyileşen kişilere önerilmez. Kırmızı kan hücresi eksikliği (anemi), kanser, diyabet, kalp krizi ve astım krizi geçmişi olan kişiler için de uygun değildir.
“Bu önemli şifa yönteminin iyileştirici gücü her geçen gün artmaktadır. Sporcuların da tercihi olan hacamat kupa tedavisi, kas ağrılarından kurtulmak için kan akışını sağlar. Kanda birikmiş olan zararlı toksinleri vakumlayarak bağışıklığı güçlendirir, vücuda enerji ve canlılık verir.
Islak kupa tedavisi ayrıca aşırı sinirliliği ve gerginliği dengeler. Genellikle eklem ağrıları, migren ağrıları, baş ağrıları, bel ve boyun fıtığı, diz, omuz, boyun ve sırt ağrıları tedavisinde kullanılır.”