SCROLL DOWN

Lazer Epilasyon Teknolojileri

Lazer Epilasyon, pürüzsüz, temiz bir cilt anlamına gelir. Epilasyon, farklı yaş ve etnik kökene sahip kadın ve erkekler tarafından oldukça talep edilen bir tedavidir. Hepsinin amacı; istenmeyen fazla vücut tüylerinden kurtulmak, temiz ve ışıl ışıl bir cilde ulaşmaktır. Tek bir lazer teknolojisi tüm vücut tüylerini temizleyemez. Lazer epilasyon teknolojisi seçimi “tüy çapı, tüy rengi ve ten rengi” olmak üzere 3 önemli faktöre dayanmaktadır. Lazer, kıl köklerine yüksek yoğunluklu ışık gönderen ve foliküllerdeki pigment kılı yok ederek ışığı emen yüksek bir teknolojidir.

Modern Lazer Teknolojisi

İstenmeyen tüylerden kurtulmak asırlık bir sorundur ve özellikle uzun süreli epilasyon için zorlayıcıdır. Fazla kıllardan muzdarip insanlar eskiden ağda veya yolma işlemlerine uzun saatler ayırırdı. Geleneksel tüy giderme yöntemlerinden tıraş ve ağda, tüylerin daha kalın ve daha güçlü bir şekilde yeniden uzaması riskini taşır. Bu risk özellikle yüz kıllarında sorun yaratır. Tıraş ve yolma ise kıl dönmesi ile cilt tahrişi riskini taşır. Günümüzde bu yöntemler oldukça eski sayılmaktadır.

Modern lazer teknolojisi, kıldaki melanin rengini hedef alır. Kalıcı tüy dökülmesi, kıl köküne yapılan termal hasarın bir sonucu olarak meydana gelir. Gelecekteki tüylerin yeniden uzamasını azaltır. Lazer Epilasyon, vücut tüylerinde % 90’a varan azalma sağlar. İstenmeyen tüyleri kalıcı olarak gidermek için erkeklerde ve kadınlarda rahatlıkla ve güvenle kullanılabilir.

 

Tedavi edilen popüler lazer alanları;

  • Bacaklar
  • Bikini çizgisi
  • Genital bölge
  • Kollar ve koltuk altı
  • Sırt, göğüs ve yüz bölgesidir.

Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmanızı sağlayan etkili, hızlı ve güvenilir bir yöntemdir. Hem kadınlar hem erkekler için güvenle önerilen epilasyon uygulamalarıyla kısa zamanda istediğiniz pürüzsüz cilde kavuşabilirsiniz.”

 

Lazer Epilasyon ve Medikal Estetik

Epilasyon, 2000’li yılların başında ‘medikal estetik’ ile tüm dünyada popüler hale geldi. Epilasyonla ilgilenen uzmanlar tarafından hızlı ve kolay bir şekilde medikal estetiğe adapte edildi. Lazer epilasyon günümüzde halen en çok tercih edilen “medikal kozmetik” işlemlerinden biridir.

Lazer epilasyon tedavisinin faydaları şunlardır:

  • İstenmeyen yüz ve vücut tüylerini almanın basit, hızlı, etkili ve güvenli bir yoludur. Yan etkisi
  • Seansları kısa sürelidir, öğle molalarında bile yaptırabilirsiniz.
  • Doktorlar tarafından hirsutizm (kadınlarda fazla kıllanma) için etkili bir tedavi olarak önerilmektedir.
  • İstatistikler, tam bir lazer tedavisinden sonra, hedeflenen kılların % 60 ile % 95′inin azalacağını veya kalıcı olarak giderileceğini göstermektedir.

“Günlük yoğun temponuzda hayatınızı kolaylaştıran bir yöntem olan lazer epilasyon kendinize yapabileceğiniz sağlıklı, güvenli ve zaman kazandıran bir yatırımdır.”

 

Lazer Epilasyon Nedir?

Lazer Epilasyon veya ‘Kalıcı Epilasyon’, kıl kökünü tahrip eden lazer ışığının darbelerine maruz bırakan istenmeyen tüyleri giderme işlemidir. İstenmeyen tüylerden kurtulmak için konsantre bir ışık demeti (lazer) kullanılarak yapılır. Lazer, kıldaki pigment (melanin) tarafından emilen bir ışık yayar. Lazer epilasyon cihazları, kıl folikülünü öldürerek çalışır. Kıl döngüsel olarak büyüdüğünden lazer, aktif kıl büyüme döngüsü sırasında yalnızca köklere zarar verir. Bu nedenle tüylerin yeniden büyümesini tamamen durdurmak için yaklaşık bir ay arayla birden fazla tedaviye ihtiyaç duyar.

Yüksek Teknoloji Medikal Estetikle Buluşuyor.  

Lazer epilasyonun arkasındaki temel ilke seçici fototermolizdir. (SPTL) Çevreleyen dokularda etki yaratmaksızın, asıl hedeflenen doku üzerinde optimum etki elde etmek için belirli bir ışık dalga boyu ile vuruş süresinin eşleştirilmesidir. Lazerler, koyu renkli hedef kıllarda, melanini seçici olarak ısıtarak lokalize hasara neden olur. Böylece cildin geri kalanını ısıtmazken kıl büyümesine neden olan foliküldeki bazal kök hücrelerini ısıtır. Işık, koyu renkli nesneler tarafından emilir, ancak açık nesneler ve su tarafından yansıtılır. Bu nedenle lazer enerjisi, kıldaki veya ciltteki koyu renkli madde tarafından hızlı ve yoğun şekilde emilebilir. Açık veya rengi olmayan yetişkin tüyleri veya melanin içermeyen cilde etki etmez.

Tedavinin etkinliğini üç faktör belirler, “kıl çapı, kıl rengi ve ten rengi. Kıl ve ten rengi tonu açıktan koyuya doğru değişkendir. Saç çapı inceliği ve kalınlığına bağlı olarak fark gösterir. Ayrıca, kıl birkaç aşamadan (anajen, telojen, katajen) geçer. Lazer yalnızca o anda aktif olarak büyüyen saç köklerini (erken anajen) etkileyebilir. Melanin, tüm epilasyon lazerleri için birincil kromofor olarak kabul edilir. Melanin ciltte doğal olarak oluşur, cilde ve saça rengini verir.

Özden Gelen Mucizeyi Destekler.

Melanin, saç köklerinin optik olarak hedeflenmesi için doğal bir kromofordur. 600-1100 nm dalga boyları, yoğun pigmentli matriks ile tüy gövdesi ve kıl folikülünün seçici olarak derin ısıtılması mümkündür. Çevreleyen epidermis dokusundaki melanin ışığı absorbe etmek için rekabet eder. Lazerden önce ve lazer sırasında cildi soğutmak ‘epidermal yaralanma riskini’ en aza indirir.

Saçta iki tür melanin vardır:
Eumelanin
(Saça kahverengi veya siyah renk verir.)
Pheomelanin (Saça sarı veya kırmızı renk verir.)

Lazer ışığının fotonlarının seçici emilimi nedeniyle sadece siyah, kahverengi gibi renklere sahip tüylere veya kırmızımsı kahverengi ve kirli sarı renkteki kıllarda etki eder. Beyaz, açık sarı ve çilekli sarıda tedaviye iyi yanıt vermez. Saçın türüne ve ten rengine bağlı olarak birden fazla işlemin uzun süreli tüy azalması sağladığı gözlemlenmiştir.
Büyümenin tüm aşamalarında tüye zarar vermek ve onu renkli olmayan küçük bir kıla dönüşmeye zorlamak için birkaç seans gereklidir. Tüylerin ince ve kalın olması, etkili kalıcı epilasyon için en potansiyel koşulları ele alır. Kalıcı olarak tüylerin azalmasını sağlayan Lazer Epilasyon, bir tedavi rejiminden sonra yeniden çıkan tüylerin sayısındaki uzun vadeli istikrarlı azalmayı sağlamakta oldukça başarılıdır. Tüy rengine ve cilt tipine bağlı olarak lazer epilasyonda kullanılan çeşitli lazerler ve farklı ışık kaynakları bulunmaktadır.

En yaygın lazer türleri;

  • Ruby (İnce ve açık tüyler için en iyisidir.)
  • Alexandrite (Geniş vücut bölgeleri için etkilidir.)
  • Diode (Koyu cilt tipler için en etkilisidir.)
  • Neodymium YAG (Tüm cilt tipleri için kullanılır.)
  • IPL-Intense Pulsed Light (Foto-termoliz – Bu yöntem lazer değildir.)

İstenmeyen tüylenmeyi tedavi etmek için kullanılan lazerler, dalga boylarına göre 2 kategoriye ayrılabilir. Kırmızı ışık sistemleri, 694 nm Ruby (yakut) lazerleri veya Kızılötesi (IR) ışık lazerleri. IR lazerleri 755 nm Alexandrite lazer, 800 nm yarı iletken diyot lazer ve 1064 nm Nd: YAG lazerleri içerir. Ruby (yakut) lazerler en çok koyu saçlı açık tenli kişilerde kullanılır.

Uzun darbeli Alex lazerler,

  • Yakut lazere kıyasla daha uzun dalga boyu avantajına
  • Daha az melanin emilimi sağlar.
  • Işık daha derine nüfuz eder.
  • Daha koyu cilt tiplerinde epidermal hasar riski azalır.

Lazer Epilasyon, önce sorunun kökenini öldüren hızlı, etkili ve rahat bir lazer tedavisidir. ‘Enerji iletim hızı’ (vuruş darbe süresi), lazerin tüy alma yeteneğini belirler. Lazerlerin darbe süresi ne kadar kısa olursa, ince ve küçük tüyleri alma yeteneği o kadar iyi olur. Etkili bir soğutma teknolojisinin seçimi, epidermisi etkilemeden ince tüyleri yok etmeye yetecek bir hızda enerji dağıtımını mümkün kılmaktadır.

Lazer Epilasyonda Cilt ve Kıl Yapısının Önemi Nedir?

Lazer epilasyonda kullanılan çeşitli lazer türleri ve markaları bulunmaktadır. Gelişmiş ve klinik olarak kanıtlanmış lazerler, koyu ten dahil tüm cilt tipleri için maksimum güvenlik ve etkinlik sunabilir. Lazer epilasyon, vücudunuzun doğal formülasyonunda (cilt) gerçekleştirilen hassas bir işlemdir. Bu nedenle bir lazer epilasyon seçerken tüy yapınız, uygulanacak bölge ve teninize uyumundan emin olmanız gerekir.

Epilasyon işlemlerinde ince tüylerin lazerle alınması zordur. Uzun (pulse) darbeli bir lazer kullanarak ince tüyleri gidermeye çalışmak, tüylerin boyutunda ve sayısında bir artışla karakterize edilen “paradoksal etki” denen bir fenomenle sonuçlanabilir. Daha düşük (pulse duration) darbe süreli lazer kullanmak, ince tüylerin daha iyi alınabilmesi anlamına gelir.

 

Nanosaniye darbe süresi kullanmak, ince tüyleri geçici olarak giderebilir. Nanosaniye teknolojileri, foto-termal etki yerine foto-mekanik bir etkiye neden olarak güvenlik sağlar. Kalın tüyler üzerinde kalıcı etkiye sahip lazerlerin enerjilerine kıyasla işlemde düşük enerjilerin kullanılmasından kaynaklanmaktadır.

Lazer Epilasyonun Avantajları Nelerdir?

Lazer Epilasyon, epilasyon yöntemlerinin altın standartıdır. Saç folikülünü yok etmek için en son lazer teknolojilerini kullanır. Lazer epilasyon, elde tutulan cihazı, tedavi alanı üzerinde doğru yönlendiren deneyimli bir uzman gerektirir.

Lazer, cilt dokusundan güvenli bir şekilde geçer ve kıl içindeki melanin (pigment) tarafından emilir. Bu emilim, saç köküne etkili bir şekilde termal zarar verir. Kıllar, üç farklı aşamada büyür ve kıl folikülünü lazerle etkin bir şekilde yok etmek için kılın antijen (aktif) aşamada olması gerekir. Bu nedenle, aktif antijen aşaması içinde bulunan tedavi alanındaki her bir kılı etkin bir şekilde yok etmek için birkaç seans gerekir. Lazer epilasyon açık tenli koyu vücut tüylerine sahip kişilere en mükemmel sonuçları verir.

Lazer Epilasyonla Kalıcı ve Başarılı Sonuçlar Mümkün.

Lazer epilasyon, ağda, tüy dökücü krem, cımbız, elektroliz gibi diğer yöntemlerle karşılaştırıldığında çok daha uzun sürelidir. Daha az yan etki ile uzun vadeli çözümler sağlar.

 

Diğer kısa vadeli yöntemlere bir göz atacak olursak;

Ağda, tüyü kökünden alır, tıraş veya tüy dökücü kremlere göre daha uzun süreli sonuçlar üretir. Ağda, tüyleri bir seferde tek bir telden alan cımbız veya elektrolizden farklı olarak, bir seferde büyük tüy grubunu parça olarak çıkarabilir. Kıl kökünden koptuğu için ağda, diğer tüy alma yöntemlerine göre daha ağrılı olabilir. Yaygın olarak kullanılan ağda yöntemi bacaklar, bikini bölgesi, koltuk altları gibi vücutta istenmeyen kaba, koyu renkli kılları giderir. Lazer epilasyon işlemi kalıcı değildir ve ömür boyu aylık tekrarlama gerektirir.

İple alma, cımbızlama ve ağda yapmak için yaklaşık bir inç kadar bir miktar tüy uzaması gerekir. En önemlisi bu yöntemler birçok insan için uzun vadeli çözümler ve zaman alıcı günlük rutin gerektirir. Özellikle yaşlandıkça cilt elastikiyetini kaybetmeye başlar ve tüylerin her an kolayca alınmasını zorlaştırır. Ağda, cımbız, epilatör kremleri, küçük epilatör makineleri ve benzeri yöntemlerle evde epilasyonu tercih eden kişilerde uygulama zorluğu yaratır.

Bu yöntemler, geçici çözümler arasında yer almalarının yanı sıra kesik, sıyrık ve batık tüyler ve benzeri yan etkilerle sonuçlanmaktadır. Lazer epilasyon sistemi sadece bu can sıkıcı sorunları ortadan kaldırmakla kalmaz, aynı zamanda uzun vadeli tüy azaltma çözümü ve iyileşme sağlar.

Lazer epilasyonun çekiciliği ‘etkinlik, verimlilik ve rahatlıktan’ kaynaklanmaktadır. Vücudun herhangi bir yerinde rahatlıkla uygulanabilir ve tüylerin kalıcı olarak azalmasına neden olabilir. Lazer epilasyon yaptıracak kişilerin tüylerin kalıcı olarak azaldığını anlamalarını sağlamak önemlidir. Lazer epilasyon, kılları % 100 giderme ya da yok etme anlamına gelmez. Bunun yerine % 50 ila 95 arasında azalma söz konusudur. Zamanla yeni tüyler ortaya çıkabilir fakat çoğu durumda bu tüyler çok ince, renksiz olurlar ve bakımı daha kolaydır.

Lazer Epilasyonun Yan Etkileri Nelerdir?

Lazer epilasyon küçük yan etkilere sahiptir ve bu yan etkiler birkaç günden fazla sürmez. Bu etkileri en aza indirgemek için tüylerin seanstan hemen önce tıraş edilmesi gerekir. Yüzeydeki tüylerin yanmasını önlemek için yeterince uzun yüzey tüylerine sahip olmanız, diğer epilasyon yöntemlerinden farklı olarak tüysüz kalmanız anlamına gelir. En önemlisi lazer epilasyon özellikle foliküldeki tüyleri hedef alır. Tedavi süresi hızlıdır, sonuçlar ilk birkaç hafta içinde görülür. 3 ila 7 seans içinde kalıcı kıl dökülmesine ulaşılır.

Lazer Epilasyonda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Lazer epilasyon, seanslarla tekrarlanan bir işlemdir. Sonuçlarını hemen göremezsiniz. Tedaviden sonraki haftalarda tüyler ölürken yavaş yavaş dökülür ve sonuçları fark etmeden önce birkaç seans gerekir. Diğer yan etkileri ise pigmentteki olası kısa vadeli değişikliktir. Işığa maruz kalma, cildin geçici olarak renk değiştirmesine neden olabilir ve genellikle hızlı bir şekilde çözülür. Tedaviden önce veya sonra bronzlaşma da bir sorundur. Lazer epilasyon tedavisinden önce güneş ışığı, solaryum ve suni güneş kremi ile bronzlaşmadığınızdan emin olmanız önemlidir.

Lazer Epilasyon, kaşlar, çok koyu genital bölge veya erkek yüz kılları gibi herkes ve her bölge için uygun olmayabilir. İnce, şeftali tüylü kıllarda da etkili değildir. Açık ten rengine karşı koyu tüyleri olanlar en iyi sonuçları fark eder. Daha açık tüylerde muhtemelen daha fazla seansa ihtiyaç duyulur. Tüm bu farklı etkilere rağmen doğru ekipmanla ve uzman ellerde mükemmel sonuçlar elde edilir.

“İstenmeyen tüyler, kadınların olduğu kadar erkeklerin de problemlerinden biridir. Özellikle sırt bölgesi ve göğüs kıllarından rahatsız olan erkekler sıklıkla epilasyonu tercih etmektedir. Geniş alanlara rahatlıkla uygulanabilmesi ve özel bir bakım gerektirmemesi lazer epilasyonu başarılı kılan en önemli unsurlardan biridir.”

Lazer Epilasyona Başlamadan Önce Neler Yapılmalıdır?

Lazer epilasyon tedavisi, istenmeyen tüyleri almanın en etkili ve pratik yoludur. Vücudun hemen hemen tüm bölgeleri tedavi edilebilir. Kadınlar için en yaygın alanlar yüz, boyun, bikini çizgisi, koltuk altı, kol ve bacaklardır. Tedavi sırasında bir miktar rahatsızlık hissi olabilir fakat bu his cilde elastik bir bant yapıştırmak gibi hafiftir.

Lazer epilasyonun etkisi 3. uygulamadan sonra görülür. 6. uygulamadan sonra kılların uzamasında % 90 azalma sağlanır. Sonuçlar kıl tipi ve kıl rengine, işlem yapılan bölge ve cilt rengine, saç büyüme evresine ve hormonal etkilere bağlı olarak değişkendir. Vücut tüylerinin her biri farklı bir döngüye sahip olduğundan, her uygulamada tüylerin yaklaşık % 10 ila % 20’si etkilenir. Tedavi, bir sonraki tüy döngüsünü hedeflemek için 6 ila 8 hafta sonra tekrarlanmalıdır.

Lazer epilasyon tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler:

  • Lazer epilasyona başlamadan önce, en az 4 hafta ağda, cımbız, ip alma veya sarartma işlemlerinden kaçınılmalıdır.
  • Lazer tedavileri, ciltte ısı oluşturduğundan vücut ısısını artırabilecek ve cilt tahrişine neden olabilecek sıcak banyo veya duştan kaçınmak önemlidir.
  • Vücudun ısınmasına ve terlemesine neden olan ve bakteri üremesine yol açabilecek egzersiz, sauna veya spa gibi aktivitelerden kaçınılmalıdır.
  • Lazerin folikülü tanımlaması için tedaviden 24 saat önce bölgenin sadece traş edilmesi yeterlidir. Kılların kökten alınmamalıdır.
  • Tedavi alanının makyaj, losyon, deodorant, güneş kremleri ve benzeri ürünlerden arındırılmış olması gerekir.
  • Lazer epilasyon dövme üzerine yapılamaz ve dövme kapatılmalıdır. Sadece dövmenin etrafındaki alanlar tedavi edilebilir.
  • Epilasyon yapılan bölge en az dört hafta güneşten uzak tutulmalıdır.
  • Günlük 30+ faktör güneş kremi kullanarak UV ışınlarına maruz kalmayı önlemek ve alanı uygun giysilerle örtmek önemlidir.
  • Tedavi bölgesine bağlı olarak işlem uzun sürmez. Bacaklar için bir saatten az, üst dudak ise sadece birkaç dakikalık seanslar uygulanır.

Yan Etkileri ve Kontrendikasyonları Nelerdir?

Yan etkileri hafif ve geçicidir. Lazer epilasyon tedavisi koltuk altı ve bikini bölgesi gibi daha hassas bölgeleri tedavi ederken, genellikle hızlı ve keskin bir karıncalanma hissedilir. Tedaviden hemen sonra cilt kırmızılaşabilir ve tedavi edilen kıl köklerinde cilt kabarık ve engebeli olabilir. Bu genellikle birkaç saat içinde kaybolur. Önerilen lazer sonrası kremi uygulayarak alanı serin ve nemli tutmak önerilir. İlk tedavide kıl uzaması önemli ölçüde yavaşlar. İlk tedaviden 2 veya 3 hafta sonra kıl uzamasındaki yavaşlama fark edilir. 6 ila 8’inci seanstan sonra kıllarda % 90’a varan azalma sağlanacaktır. Ölü kıllar dökülür ve daha az kalın yapılı kıllar çıkar.

Lazer Epilasyona Uygun Adaylar Kimlerdir? (Konsültasyon)

Lazer epilasyonda konsültasyonun amacı, kişinin lazer epilasyon için uygun olup olmadığını belirlemek ve kişiye uygun hedef ‘Lazer Epilasyon Sistemini’ seçmektir. Konsültasyon, tıbbi geçmişin gözden geçirilmesi için fiziki muayene ile başlar.

Uzman doktorlarımız, epilasyon öncesi kişinin cilt tipini ve genel sağlık geçmişini inceler. Işığa duyarlılık yaratabilecek ilaç veya tıbbi geçmişte tedaviye kontrendikasyon olabilecek bir sorun olup olmadığını kontrol eder. Cilde herhangi bir yan etkisi olmadığından emin olmak ve kişinin iyi bir aday olup olmadığını belirlemek için küçük bir cilt bölgesinde kontrol testi yapabilir. Nokta atış testi, kişinin cildine etkisini kontrol etmek için kolun içinde gerçekleştirilir.


Konsültasyon,
hekime  varsa cilt tipini, saç tipini, tedavi hedeflerini, tedavi öncesi ve sonrası tedavi gereksinimlerini belirlemesine olanak tanır. Bu aşamada doktorunuz, size en uygun lazer epilasyon sistemini seçecektir.