SCROLL DOWN

Lazerle Dövme Silme

Lazerle dövme silme veya kalıcı dövme silme, mürekkep parçacıklarını parçalamak için lazeri kullanarak dövmelerin veya diğer vücut mürekkep türlerinin çıkarılması işlemidir. Dövme mürekkebi cilt tarafından doğal olarak emiliyor ve uzun süreli kalıcı hale geliyor. Geçmişte dövme silme yöntemleri yüksek yara izi ya da leke riski taşıyordu ancak teknoloji gelişti. Gelişen teknolojilerle birlikte şimdi çok daha kolay, acısız ve ağrısız bir şekilde dövme silme işlemlerini gerçekleştirmek mümkün.

Fraksiyonel Lazer tedavilerinde de kullanılan Q switch lazerlerin piyasaya sürülmesiyle dövme silme işlemleri çok daha başarılı olmaktadır. Q-switch lazerler cilt üzerinde naziktir, gömülü dövme mürekkebini hedefleyen kısa bir lazer enerji vuruşu oluşturarak çalışırlar. Lazer enerjisi dövme mürekkebi tarafından hızla emilir ve rengin mikroskobik parçacıklara bölünmesine neden olur. Yavaş yavaş vücudun lenfatik sistemi bu küçük parçacıkları emer.

Lazer tedavisi, zor dövme mürekkeplerini etkili bir şekilde ortadan kaldırır. Daha önce tedavi edilmiş dövmeleri daha hızlı iyileşme süresi ve daha iyi cilt temizliği ile tedavi eder. Geleneksel dövme silme makinelerine göre çok daha kısa sürede istenmeyen veya kötü yapılmış dövmeleri siler.

Lazerle dövme silme tedavisi, cilde nüfuz ederek ve mürekkebi küçük parçacıklara ayırarak dövmeleri kaldırır. Birkaç uygulamadan sonra (seanslar arasında düzenli aralıklarla), dövmedeki pigment kırılarak dövmenin solmasına neden olur. Siyah dövmeler, çıkarılması en basit olanıdır çünkü neredeyse tüm lazer dalga boylarını absorbe edebilirler. Ayrıca lazer tedavisi, çeşitli pigment ve renklerde dövmeleri tedavi etmek için özelleştirilebilir.

Dövme Silme İşlemi İçin Kaç Seans Gereklidir?

Dövme silme işlemi için seans sayısı ve iyileşme süresi, dövmenin yeri, ten rengi ve bağışıklık sisteminin gücü gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Lazerle dövme silme için genellikle 6 ila 8 işlem gerekir. Ancak bu dövme için kullanılan mürekkep renklerine ve mürekkebin derinliğine bağlıdır. Yeni bir dövme ise, tedaviye başlamadan en az 3 ay geçmesi gerekir. 8 ila 10 hafta arasında çoğu kişilerde 5 ila 8 tedaviden sonra sonuç elde edilir. Bazı kişilerde 3 veya 4 tedaviden sonra sonuç alınır ve bazen 10 veya daha fazla seansa ihtiyacı olabilir. Lazerle dövme konsültasyonu, kalıcı sonuçlar için kaç tedavi gerektiğine dair iyi bir göstergedir.

Yan Etkiler ve Kontrendikasyonları Nelerdir?

Tedavi bazı kişiler için rahatsız edici olabilir, tedaviler arasında cildin iyileşmesi 6 ila 12 haftaya ihtiyaç duyar. Ağrı, su toplaması, kabuklanma ve noktasal kanama gibi yan etkiler meydana gelebilir. Bazen pigment değişiklikleri (hipopigmentasyon veya hiperpigmentasyon) gibi komplikasyonları gecikmeli yan etki olarak oluşabilir.

Kızıl ötesi dalga boyu ışığına aşırı duyarlılığı olan ve güneş ışığına duyarlılığı artırdığı bilinen ilaçları kullanan kişiler de reaksiyon olabilir. Işığın tetiklediği sara gibi nöbet bozuklukları, Tip 1 diyabet hastaları ve son altı ay içinde ağızdan izotretinoin almış kişilerde yan etkili görülebilir. Aktif lokalize veya sistemik enfeksiyon, tedavi edilen bölgede açık bir yara, tedavi edilen bölgede lokalize olan önemli bir sistemik hastalığa sahip ise ve hamile kadınlar için kontreindikedir.

“Siyah dövmeler sanılanın aksine çıkarılması en kolay olan dövmelerdir. Ayrıca lazer tedavisi, çeşitli pigment ve renklerde dövmeleri tedavi etmek için özelleştirilebilir. Q switch lazer teknolojisi diğer dövme uygulamalarına karşı 4 kat daha hızlı ve çok daha sağlıklı şekilde kurtulmanız mümkün.”